to nie trzeba nic innego robić, tylko zacząć! :)
SKŁADNIKI:
- rabarbar
- mąka
- jajka
- masło
- cukier puder lub zwykły cukier
- proszek do pieczenia
- cytryna
PRZYGOTOWANIE:
Na początku warto odkroić od rabarbaru te zielone końcówki i pokroić go na kawałeczki, zasypać 2-3 łyżkami cukru, polać odrobiną soku z cytryny i odstawić. Jak rabarbar sobie czeka, to rozrabiamy kruche ciasto. Kiedy ciasto już rozrobimy, to formujemy z niego kulkę i wkładamy do lodówki. W międzyczasie smarujemy foremkę masłem - w której będziemy piec nasze ciasto. Do rzeczy: ciasto dzielimy na dwie części, z jednej robimy spód - wałkujemy na okrągły placek, wkładamy do przygotowanej wcześniej foremki. Następnie wykładamy na to rabarbar, a na koniec z drugiej połowy ciasta robimy kratkę albo - jak kto woli - kruszonkę.
Wkładamy do piekarnika na godzinę w 180`C.
SMACZNEGO!!!😋
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Liczymy na dojrzałe komentarze, krytyczne również. Starajmy się jednak wzajemnie nie obrażać :)