piątek, 12 listopada 2021

Pyszne jabłka owinięte ciastem francuskimi

PRZEPIS: NA POCZĄTKU POBIERAMY JABŁKO, KROJĄC NA KÓŁECZKA, WYCINAMY ŚRODEK, ŻEBY NIE BYŁO PESTEK. NASTĘPNIE Z CIASTA FRANCUSKIEGO WYCINAMY MAŁE PASKI, TAK OWINIĘTE JABŁKA KŁADZIEMY NA BLACHĘ. SMARUJEMY JAJKIEM I POSYPUJEMY CYNAMONEM I CUKREM. BLACHĘ Z JABŁKAMI WKŁADAMY DO PIEKARNIKA - NA 170 STOPNI CELSJUSZA, PO 20 MINUTACH WYCIĄGAMY.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Liczymy na dojrzałe komentarze, krytyczne również. Starajmy się jednak wzajemnie nie obrażać :)

WSTĘP

Witamy serdecznie na naszym blogu

W poprzednich latach moi wychowankowie prowadzili kronikę klasową. Ówczesne prace dotyczyły przede wszystkim opisu szkolnej rzeczywistości. ...

POPULARNE WPISY